Polyurea Kaplama
trtrtr

Sprey Poliüretan Köpük

Sprey Poliüretan Köpük

SPREY POLİÜRETAN KÖPÜK

Sprey poliüretan köpüklü yapısı sebebiyle hafiftir. Poliüretan yapısı gereği polimerdir. Formu kimi zaman sert kimi zaman ise esnek olabilir. Poliüretan köpük şeklinde sıkılan ve ısı yalıtımı amaçlı kullanılan bir uygulama çeşididir. Evlerde, binalarda vb. birçok yerde kullanılan bir uygulamadır. Sprey poliüretan köpük uygulaması ısı, ses ve su yalıtımına yarar. Uygulama yapılan alanın her detayına uygulanabilir. Uygulandığı anda kuruma özelliğine sahiptir. Ve anında kuruma sayesinde kullanıcıya hemen teslim sağlanır. Uzun ömürlü bir kullanıma sahiptir.

poliüretan köpük

SPREY POLİÜRETAN KÖPÜK UYGULAMASININ AVANTAJLARI NELERDİR?

Poliüretan köpük uygulaması tüm yatay ve dikey alanlara uygulanabilir. Dayanıklı ve düşük kalınlıklarda fazla ısı geçirgenlik direnci oluşur. Bu özellik sayesinde yazın serin ve kışın sıcak bir ortam oluşur. Bunun beraberinde ise enerji tasarrufu sağlanır. Tasarruf oranı ise %40-%45 oranları arasında ısı tasarrufu sağlar. Sprey poliüretan köpük uygulamasında ısı yalıtımının yanında ses ve su yalıtımı da sağlanır. Kullanım maliyeti de oldukça düşüktür. Ses yalıtımında sesin geçişini engeller. Ses yankılarını azaltır ve ortamdaki gürültünün dışarı çıkmasını engeller. Uygulaması oldukça hızlı ve kolaydır. Birçok yüzeye sağlam bir şekilde yapışır. Hava ve su geçirmez özelliğine sahiptir. Hava geçirmez özelliğine pencere ve kapı kenarı uygulaması örnek olarak verilebilir. Poliüretan köpük yapısından kaynaklı zayıf kalan bölgeleri takviye edebilmek ve izolasyonu sağlayabilmek için kullanılır. Aşınmaya karşı dirençli bir yapıya sahiptir. Toz, polen vb. gibi malzemelerin girişini engeller. Kış aylarında yapının sıcaklığını hapsederek enerji verimliliğini sağlar. Ve 4 mevsimin konforlu şekilde geçmesini sağlar. Sprey poliüretan köpük uygulamasının yapıldığı alanlarda küf ve nemi önler. Çürümez ve bozulmaz. Sprey poliüretan köpük uygulamasını uzun ömürlüdür. Bu sayede uzun süre yalıtım yaptırmak zorunda kalınmaz. Deforme olmaz. Önemli diğer konulardan biri ise ateşe dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bunun sebebi ise poliüretan köpük damlama yapmaz ve alevi yürütmez.

SPREY POLİÜRETAN KÖPÜK UYGULAMASI HANGİ ALANLARDA UYGULANIR?

  • Çatı ve teras yalıtımı
  • Endüstriyel çatı ve ters tavan yalıtımı
  • Dış cephe ve katlar arası yalıtım
  • Deniz taşıtları ve tank yalıtımı
  • Hayvansal barınaklarda yalıtım
  • Soğuk hava depolarının yalıtımı

Şeklinde sıralanır.

SPREY POLİÜRETANIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

  • Çevre sağlığına zarar vermeyen bir maddedir.
  • Çürümez ve bozulmaz bir yapısı vardır.
  • Zararlı bileşenlere sahip değildir.
  • Uzun süreli bir ömre sahiptir.
  • Tasarrufu sayesinde uzun ömürlü bir yatırımdır.
  • Tozumaya sebep olmaz.
  • Mükemmel bir termal dirence sahiptir.
  • Yalnızca ısıyı yalıtmaz. Aynı zamanda su, ses ve buharı da yalıtır.
  • Bina yapılarını güçlendirir.
  • Sağlamdır.
  • Eksiz bir ara katmandır.

SPREY POLİÜRETAN KÖPÜK UYGULAMASI NASIL OLUR?

Sprey poliüretan köpük sprey makinesi ile püskürtülerek yapılan bir işlemdir. Hacim oranları 1:1 polyol ve izosiyanat olacak şekilde yüksek basınç içerisinde karıştırılır. Uygulama sırasında kolay transfer sağlanması, iyi bir biçimde karıştırılmış olması ve damlama ya da akma olmaması için sprey poliüretan köpük hortumunun belirli sıcaklıklar arasında olması gerekli. Bu sıcaklık aralığı 40-50 derece arasında olmalıdır. Beton, ahşap vb. gibi zeminlere herhangi bir astar uygulaması yapılmasına gerek yoktur. Çünkü kendiliğinden yeterli yapışmayı sağlar. Kalınlığı da isteğe göre arttırılabilir. Uygulandığı alanın kuru ve temiz olması gereklidir. Süpürge ya da endüstriyel makineler ile kolaylıkla temizleme işlemi yapılır. Sprey poliüretan köpük işlemi sırasında herhangi bir yapıştırıcıya ihtiyaç duyulmaz. Bunun sebebi ise kendiliğinden yapışabilme özelliğine sahip olmasıdır. Kuvvetli yapışkanlığından dolayı uygulama alanı dışının kapatılması gereklidir. Bunun sebebi ise insan gücüyle kolaylıkla çıkamıyor olmasıdır. Temizlenmesi fazlasıyla zor ve zahmetli bir iştir. Sprey poliüretan köpük uygulamasının yapıldığı zamanın hava sıcaklığı 0-40 derece arasında olması gereklidir. Aşırı soğuk havalarda sprey poliüretan köpük halini alamaz. Bunun sebebi ise soğuk havada reaksiyona giremiyor olmasıdır. Uygulamanın yapıldığı alan açıkta ise daha iyi bir sonuç alabilmek için yağmurun ve rüzgarın olmadığı bir işlem günü seçilmelidir.

Özetleyecek olursak; her geçen gün kullanım alanları artmaktadır. En hızlı yalıtım sistemi de sprey poliüretan köpüktür. Sprey poliüretan köpüğün yalıtım değeri diğer yalıtım çeşitlerine göre daha uygun maliyete sahiptir. çok hızlı ve kolay yapılması da işçi maliyetinin de daha düşük olmasını sağlar.

20 Ocak 2024
60 görüntülenme

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?